החלטה בתיק רע"א 11743/04

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט העליון בירושלים
11743-04
22.5.2005
בפני :
אליקים רובינשטיין

- נגד -
:
גדעון פלוס
:
1. חיים שטקל
2. שירה שטקל

החלטה

           א.      המבקש קובל על כך, שבערעור שבו זכה בבית המשפט המחוזי בתל-אביב (השופטת דותן) נפסקו הוצאות על פי התוצאות בתיק העיקרי. לטענתו היה המדובר בערעור סרק חסר בסיס משפטי, שאינו קשור להליך העיקרי, ולכן אין מקום לפסיקת ההוצאות בדרך זו והוא זכאי להוצאותיו; השאלה שבמחלוקת באותו היתה שאלת סמכות (האם על התיק העיקרי להידון בפני המפקח על רישום מקרקעין או בבית המשפט) ולא עצם הסכסוך בין הצדדים, שכנים בבית דירות. לשיטתו, על פי הפסיקה זכאי הוא להוצאותיו כדי שלא ייגרם לו חסרון כיס.

ב.        (1)    אין בידי להעתר לבקשה. חרף נסיונו של המבקש להעטות עליה צביון של הכרעה בשאלה עקרונית, המדובר בהחלטת ביניים של בית המשפט קמא, אם גם דיונית, בהליך שבין הצדדים גופו. אין מקום איפוא להתערב בקביעת בית המשפט כי ההוצאות ישולמו על פי התוצאות בתיק העיקרי שבו ייקבע גורל המחלוקת הבסיסית. ועוד, על המחלוקת בשאלת הסמכות אין לומר כי המדובר בהתניה "בתנאים שאינם קשורים להליך במסגרתו נפסקו", שכן שאלת סמכות יורדת מטבעה לשורש ההליך.

           (2)    בית משפט שלערעור אינו נוטה כידוע - כמדיניות שיפוטית - להתערב בפסיקת הוצאות בבית המשפט קמא, גם אם ניתן היה לפסוק אחרת (ואיני קובע מסמרות במקרה דנא). ועוד, קביעת הוצאות בהליכי ביניים המותנות בהליך העיקרי מקובלת בפסיקת בתי המשפט, לרבות בית משפט זה (בש"א 738/91 בן דוד נ ' ג'רבי, פ"ד מו(1) 317). מקל וחומר אין מקום להתערבות בפסיקת הוצאות בהחלטת ביניים - והרי בסופו של יום, אם יזכה המבקש בהליך המהותי, ממילא יזכה אף בהוצאותיו. יתר על כן, אם לא יזכה המבקש, עדיין תעמוד לו זכות ערעור.

           (3)    לפיכך לא אוכל להעתר לבקשה. צר לי רק על שבסכסוך מעין זה, כעולה מן החומר שצורף לבקשה, לא הצליחו הצדדים להגיע לידי הסדר מוסכם במחלוקת, והוא מועלה בכל דרגות הערכאות.

ניתנה היום, יג' באייר תשס"ה (22.5.05).           

                                                                                                ש ו פ  ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   לח התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>